Jos tekniset ongelmat varastavat työntekijän huomion, ei varsinaiseen työntekoon enää riitä energiaa. Siksi vastuullinen työnantaja tarjoaa hybridityötä tekevälle henkilöstölleen ammattikäyttöön tarkoitetut välineet. Joko teillä on luovuttu kuluttajakuulokkeista?
Ääni pätkii. Kuulokkeet puristavat. Kuva on sumea. Kuulostaako tutulta?
Kun koronapandemia ajoi työntekijät etätöihin, moni sai työpaikaltaan mukaan ergonomisen työtuolin, ison näytön, ehkä sähköpöydänkin. Työssä tarvittavien audio- ja videolaitteiden suhteen tilanne on selvästi surkeampi. Microsoftin teettämässä selvityksessä lähes joka toinen työntekijä kertoi, ettei kotona ole hybridityötä tukevaa teknologiaa. Kuulokkeina ovat puhelimen mukana tulleet napit, ja videokuvaa välittää läppärin kamera.
Tämä ei kuulosta hyvältä maailmassa, johon hybridityö on tullut jäädäkseen. Kuulokemikrofoneja ja videoratkaisuja kehittävän Jabran teettämän tutkimuksen mukaan peräti 68 prosenttia työntekijöistä haluaa jatkossakin tehdä töitä osin toimistolla, osin etänä, ja 59 prosentille mahdollisuus työskennellä etänä on jopa tärkeämpi kuin palkka ja muut etuisuudet.
Kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy kiristymistään, voittajia ovat todennäköisimmin ne yritykset, jotka ymmärtävät panostaa hybridityön tekemisen edellytyksiin. Avainasemassa on välineet, joilla hybridityötä tehdään – ja tässä siis on useimmilla yrityksillä reippaasti parantamisen varaa.
Blokkisuositus hälyäänille
Mitä eroa kuluttaja- ja ammattikäyttöön tarkoitetuilla kuulokkeilla sitten on? Paljonkin, kiitos kysymästä!
Laadukkailla ammattikäyttöön suunnitelluilla kuulokkeilla työhön on helppo keskittyä. Automaattisesti syttyvä busylight-valo kertoo muille, että olet palaverissa tai puhelimessa eikä sinua saa häiritä, ja tehokas vastamelutoiminto blokkaa taustahälyn. Open Office -vaatimukset täyttävä mikrofoni puolestaan vaimentaa kotikonttorin kilinän ja kolinan ja muut ympäristön äänet sekä estää sensitiivisen tiedon valumisen vääriin korviin.
Parhaimmillaan kuulokkeet ovat niin mukavat, ettei niitä edes huomaa: sanka mukailee pään muotoja ja memory foam -pehmusteet muotoutuvat korviin. Tervemenoa kiristävät kuulokkeet! Ammattikäyttöön tarkoitetut kuulokkeet on myös varustettu kuuloa suojaavilla ominaisuuksilla, jotka varmistavat käyttäjän turvallisuuden ja hyvinvoinnin.
Lisäksi ammattilaiskuulokkeet on suunniteltu toimimaan mahdollisimman mutkattomasti eri ympäristöissä. Langaton kantama on parhaimmillaan kymmeniä metrejä, ja kaksoisliitännän ansiosta voit yhdistää kuulokkeet samanaikaisesti tietokoneeseen ja toiseen Bluetooth-laitteeseen ja vastata esimerkiksi puheluun kesken virtuaalipalaverin.
Videokuvalla on väliä
Tutkimusten mukaan videokokoukset ovat 40 prosenttia tuottavampia kuin pelkän äänen varassa pidettävät palaverit. Tämä kuitenkin edellyttää kameralta ja videolaitteistolta laatua. Ammattikäyttöön tarkoitettu kamera välittää laadukasta kuvaa, ja keskittymistä kokouksessa käytävään keskusteluun helpottaa älykäs zoomaus, joka kohdentaa kuvan aina automaattisesti puhujaan.
Henkilökohtaiseen käyttöön soveltuvat, tietokoneen yläreunaan kiinnitettävät kamerat ovat pieniä, kannettavia ja fiksuja, ja niiden ominaisuuksiin kuuluu muun muassa automaattinen valaistuksen korjaus. Se selkeyttää kuvaa esimerkiksi kotioloissa, joissa valaistus on usein puutteellinen. Oleellinen ero tietokoneen kiinteään kameraan on myös mahdollisuus säätää kuvakulma itseä imartelevammaksi – eikä haittaa ole kristallinkirkkaasta kuvanlaadustakaan.
Työhyvinvoinnin kannalta ratkaisevan tärkeää taas on, että ammattikäyttöön suunnitellut videolaitteet vähentävät silmien rasitusta ja sitä kautta virtuaaliväsymystä.
Tasavertaisuuden asialla
Pystyykö teidän yrityksenne takaamaan, että työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden on mahdollista kohdata toisensa samanarvoisesti paikasta riippumatta? Ovatko teknologiavalintanne ajan tasalla?
Ammattikäyttöön tarkoitettujen laitteiden luonnollinen äänentoisto varmistaa, että kaikki kuulevat toisensa. Laadukas videokuva puolestaan takaa, että kaikilla on tasavertainen osuus virtuaalisesta kokoustilasta. Samalla etätyöstä syntyvä kuormitus vähenee ja vuorovaikutus paranee, kun osallistujat voivat keskittyä sataprosenttisesti palaverin sisältöön ja äänensävyt ja kehonkieli välittyvät tarkasti ja selkeästi kaikille.
”Erillisiä videostriimejä hyödyntävä yhteistyöteknologia takaa kaikille osallistujille tasavertaisen mahdollisuuden osallistua kokoukseen. Jokaisella on oma äänensä, oma ilmeensä ja oma paikkansa virtuaalisessa neuvottelupöydässä. Uuden teknologian ansiosta ihmiset tuntevat aidosti olevansa läsnä, olivatpa he fyysisesti paikalla tai eivät.”
Holger Reisinger, Senior Vice President, Large Enterprise Solutions, Jabra
Tästä näkökulmasta teknologisella tasavertaisuudella on myös valtava merkitys työelämässä menestymisen kannalta. Etätyöelämässä teknologiset ratkaisut vaikuttavat isosti siihen, kokeeko työntekijä olevansa osa tiimiä ja tulevansa kuulluksi, nähdyksi ja huomatuksi. Ethän halua teknologian olevan tulppa työntekijöidesi urakehitykselle?
ajankohtaista
Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt yrityskaupan, jossa Tietokeskuksesta tulee Enfon omistaja. Kauppa toteutettiin 4.12.2024. […]
Analysoitko usein pitkiä Word-dokumentteja? Jos dokumenttien käsittely tuntuu turhauttavalta ja aikaavievältä, M365 Copilot tarjoaa modernin ratkaisun.
Käymme jutussa läpi Microsoftin muistiinpanosovellukset ja tehtävälistatyökalut, joiden avulla pidät kaikki tärkeät asiat hallinnassa.